YT Expo - шаблон joomla Mp3

Καλοπροαίρετα

Εκτύπωση
PDF
02
Νοέμβριος
2013

Εποχή του σπείρειν αλλά δεν υπάρχουν...σπορείς!

Με την παραβολή του Σπορέως, μια από τις ωραιότερες παραβολές, το Ευαγγέλιο της Κυριακής  12 Οκτωβρίου, έδωσε αφορμή, να θυμηθούμε τους ξωμάχους τούτης της γης, η οποία θρέφει ανέκαθεν το ανθρώπινο γένος και υφίσταται συστηματική κακοποίηση από μέρους μας, ωστόσο αυτή εξακολουθεί να αμύνεται και να παράγει τα πάντα. Μάλιστα, η χορταστική βροχούλα που έπεσε ύστερα από εξάμηνη και πάνω ξηρασία, ετοίμασε το χωράφι να έχει ρογό, να
Εκτύπωση
PDF
19
Αύγουστος
2009

Άνδρες και ανδρείκελα!

ΑΥΤΟΣ δεν είναι άνδρας, είναι ανδριάς. Λέγεται ότι το είπε η εταίρα η Φρύνη όταν δε μπόρεσε να συγκινήσει, ως γυναίκα, το φιλόσοφο Ξενοκράτη. Του ρίχτηκε θα λέγαμε κι εκείνος δεν...τσίμπησε. Εγκρατής και ενάρετος έμεινε γνωστός στην ιστορία επειδή αγνόησε την καλλίγραμμη σάρκα της και τα τσαλίμια, της διάσημης εταίρας. Τον χαρακτήρισε μάρμαρο αναίσθητο, ανδριάντα ενώ εκείνη ποντάρισε στον άνδρα. Έχουν και οι ωραίες τις ατυχίες τους. Που τους κοστίζουν πολύ ακριβά, επειδή πλήττεται ο εγωισμός και η αυτοπεποίθησή τους. Συχνά συμβαίνει να είναι οι ίδιες μαρμάρινες καλλονές, άψυχες, καλλίγραμμες αλλά κρύες και αδέξιες χωρίς ίχνος ζεστασιάς και αύρας πνεύματος.                Κατά καιρούς, φτιάχνει η φύση απίθανα ωραίες γυναίκες. Το μισό της ομορφιάς τους είναι αυτό που φαίνεται. Το άλλο μισό, το πνεύμα τους, δεν το δίνει. Πόσες φορές δεν έχουν ακουστεί από τέλεια χείλη και πανέμορφο στόμα, αφέλειες και ηλιθιότητες απαράδεκτες. Στα καλλιστεία για παράδειγμα, όπου καλοσχηματισμένες Εύες, είναι να τις θαυμάζεις μέχρι ν’ ανοίξουν το στόμα τους. Φυσικά όχι όλες. Αλλά τα δείγματα που βγαίνουν έξω, χαντακώνουν το εμπόρευμα!
Εκτύπωση
PDF
14
Ιούλιος
2009

Ηλικίες!...

ΕΠΕΙΔΗ τό ‘φερε ο λόγος, το καλοκαίρι είναι αρκετά...φιλάνθρωπο και αποκαλυπτικό. Ανάμεσα στις ηλικίες που ξαναμουτεύουνε και θυμούνται τα νιάτα τους (αγνοώντας τον καθρέφτη πριν βγουν στην αγορά) αφήνοντας τις κυτταρίτιδες να ανεμίζουν σαν κρόσια και κάποιους άνδρες στραβοκάνηδες να κυκλοφορούν με κάτι παλιοσαγιονάρες πλαστικές και βερμούδες και βρωμερά νύχια, ευτυχώς που η νεολαία αντιπαραθέτει την όμορφη γύμνια της και ανεβάζει λιγάκι την πεσμένη διάθεση, αν, είχε το στόμα της κλειστό. Χαίρεσαι να τα καμαρώνεις τα νιάτα, της πρώιμης και της ώριμης ήβης αλλά ως εκεί. Δεν είναι για παραπέρα. Αναίδεια και βωμολοχία και χαζομαγκιά, που πάει σύννεφο. Γενικώς πρόκληση για να τη... «σπάνε στους γέρους»! Πάντα έτσι ήταν τα νιάτα, «αυτός ο αγριόκυκνος» κατά το Αντρέ Μωρουά, Γάλλο Ακαδημαϊκό.